Παρουσίαση του προγράμματος ERASMUS+ KA1 «Προς το σχολείο του 21ου αιώνα»

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών μας σχετικά με το 17μηνο πρόγραμμα ERASMUS+ KA1 που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2019 στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα.

Ήταν ένα συλλογικό πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με τίτλο «Προς το σχολείο του 21ου αιώνα». Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετείχαν η Διευθύντρια και επτά εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι παρακολούθησαν οκτώ διαφορετικά επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία κινήθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες:

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και πολιτιστικά περιβάλλοντα, γνωριμία με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών κρατών, παρακολούθηση εισηγήσεων, συμμετοχή σε εργαστήρια, παρουσίαση και εκμάθηση νέων τεχνολογιών, παρακολούθηση δομημένων κύκλων μαθημάτων, επισκέψεις σε σχολεία όλων των τύπων και βαθμίδων, πολιτιστικές επισκέψεις και βιωματική μάθηση.

Επιμορφωτικά Σεμινάρια

1. «Learn, Experience, Create, through Art and Culture», από τον φορέα υποδοχής N.P. Fine Arts Studio στην Λάρνακα, Κύπρος (Κωνσταντή Βασιλική)
Δείτε την παρουσίαση ...

2. «The 4 Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools», από τον φορέα υποδοχής Europass Teacher Academy στην Φλωρεντία, Ιταλία (Οικονομοπούλου Στυλιανή)
Δείτε την παρουσίαση ...

3. «Developing Problem Solving and Critical Thinking Skills in the classroom» από τον φορέα υποδοχής Oxford International Study Centre, OISC, Οξφόρδη, Αγγλία (Σιδερά Παρασκευή)
Δείτε την παρουσίαση ...

4. «Gamification : Active Methodologies in Education», από τον φορέα υποδοχής PMS Erasmus Plus (PMSE+), στο Λονδίνο, Αγγλία (Τσιαπράζη Μαρία)
Δείτε την παρουσίαση ...

5. «Robotics and STEM in Education» από τον φορέα υποδοχής STANDOutEdu, στην Λευκωσία, Κύπρος (Τσιαπράζη Μαρία)
Δείτε την παρουσίαση ...

6. «Benchmarking the schools of Sweden and Finland», από τον φορέα υποδοχής Eucourses.eu, στην Στοκχόλμη, Σουηδία και Τούρκου, Φινλανδία (Γεωργάκη Ευαγγελία)
Δείτε την παρουσίαση ...

7. «Structured Educational Visit to Schools/Institutes & Training Seminar in SWEDEN», από τον φορέα υποδοχής English Matters S.L., στην Στοκχόλμη, Σουηδία (Ταούζη Βασιλική)
Δείτε την παρουσίαση ...

8. «Individualised Learning in Swedish Schools», από τον φορέα υποδοχής Forum Eltern und Schule, στο Χελσινμποργκ και στο Μάλμε, Σουηδία (Ψαρουδάκη Ευδοξία)
Δείτε την παρουσίαση ...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η βελτίωση της διδακτικής ικανότητας των καθηγητών μας με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας (εξατομικευμένη μάθηση, ανάπτυξη κριτικής σκέψης, δημιουργικότητα) και την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην τάξη (gamification, robotics, STEM), η συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, η αγωγή ενεργών πολιτών έχει άμεσα αποτελέσματα στην αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στο σχολείο μας με άμεσους αποδέκτες τους μαθητές μας.

Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα, με την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διαμορφώνει την ταυτότητά του ως ένα σύγχρονο, ανοικτό σχολείο και επιτυγχάνει την ένταξή του στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα.

http://2lyk-gerak.att.sch.gr/erasmus/
https://www.facebook.com/2lyk.gerak.Erasmus/








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019