Εκλογές πενταμελών μαθητικών συμβουλίων

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 την 6η διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τα πενταμελή συμβούλια των τμημάτων.

Οι μαθητικές κοινότητες είναι σπουδαίο κομμάτι της σχολικής ζωής. Οι μαθητές εξασκούνται στη δημοκρατική ζωή συμμετέχοντας σε αποφάσεις που τους αφορούν, παίρνοντας πρωτοβουλίες, κάνοντας διάλογο, προτείνοντας λύσεις.

Για να λειτουργήσει καλύτερα η ζωή στο σχολείο θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία καθηγητών-μαθητών γονέων. Όλοι αυτοί θα πρέπει να συζητούν τα προβλήματα και να βρίσκουν τις καλύτερες λύσεις. Έτσι οι μαθητές συνηθίζουν να λειτουργούν ως μέλη μιας δημοκρατίας.



Η συμμετοχή στις διαδικασίες των μαθητικών κοινοτήτων κάνει τους μαθητές

Οι μαθητικές κοινότητες, καθαρά παιδαγωγικός θεσμός, που συνδέεται άρρηκτα με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελούν το χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας μέσα στο σχολείο, αποτελούν κύτταρο δημοκρατικής ζωής, όπου, με το διάλογο και τη συμμετοχή οι μαθητές με πνεύμα συνεργασίας, ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία και στη συμμετοχή τους στα κοινά, μελετώντας και προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα που τους αφορούν.

Δείτε τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε "κείμενο για όλους" .







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019