Εθελοντές στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο


Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ». Είναι η πιο μαζική συμμετοχική αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα με ιστορικό υπόβαθρο, ένα δρομικό γεγονός με παγκόσμια -πλέον- εμβέλεια, με κοινωνικές, τουριστικές, οικονομικές και πολιτιστικές προεκτάσεις. Διδάσκει τις αξίες του αθλητισμού, της προπόνησης και της προσπάθειας σε μικρούς και μεγάλους, το σεβασμό σε κανόνες, μέσα από μια άρτια διοργάνωση, από τις καλύτερες στον κόσμο.


Όλοι οι εθελοντές ανεξάρτητα από τη θέση όπου βρίσκονται, το ρόλο που έχουν και τις ώρες που προσφέρουν ανάλογα με την τοποθέτησή τους, υποστηρίζουν το όνειρο της συμμετοχής και του τερματισμού του κάθε δρομέα.

Οι εθελοντές υποστηρίζουν τους Σταθμούς Τροφοδοσίας της Μαραθώνιας διαδρομής από το 5ο έως το 40ο χλμ., τροφοδοτούν τους δρομείς με νερό, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, μπάρες δημητριακών, σφουγγάρια ή και τα προσωπικά τους ποτά. Κυρίαρχο στοιχείο η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα για την εγκατάσταση, τη σωστή λειτουργία του σταθμού, την τροφοδοσία και την ενθάρρυνση των αθλητών, και την απεγκατάσταση του σταθμού.

Από το σχολείο μας σχηματίστηκαν 2 ομάδες για τους σταθμούς της Παλλήνης (27,5χλμ. ) και της Γέφυρας Σταυρού (30χλμ. ). Στην πρώτη ομάδα υπεύθυνοι ήταν η διεύντρια κ. Γεωργάκη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Διακάκη. Στην δεύτερη ομάδα υπεύθυνοι ήταν η κ. Κωνσταντή και η κ. Πατρινέλλη.


Ομάδα 30χλμ - Σταυρός





Ομάδα 27.5χλμ - Παλλήνη




Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης κ.Σταματίου Θεόδωρος με σχόλιό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχάρη τους εθελοντές του σχολείου μας.






Οι εθελοντές είχαν παραλάβει τον εξοπλισμό τους την Τετάρτη και την Πέμπτη 6,7 Νοεμβρίου από τις υπεύθυνες καθηγήτριες.







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019