Ανακύκλωση Υλικών - Προστασία του Περιβάλλοντος


Στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα γίνεται συστηματική ανακύκλωση υλικών:

Ανακύκλωση μπαταριών
Τελετή Βράβευσης Δήμου Παλλήνης
«Σχολεία εν δράσει»
Σχολικός μαραθώνιος Ανακύκλωσης & «FOLLOW GREEN ACTION 2»

Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα διοργανώθηκε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για την συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.






Η δράση «FOLLOW GREEN ACTION 2» εξελίχθηκε από τον Νοέμβριο 2018 μέχρι τον Μάρτιο 2019 και περιελάμβανε εικαστικά εργαστήρια, στα οποία οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανέπτυξαν καλλιτεχνικά έργα με την καθοδήγηση αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Οι μαθητές των Λυκείων δημιούργησαν σποτ - βίντεο-animation, μικρής διάρκειας, τα οποία έχουν θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο» και θα χρησιμοποιηθούν στην καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών στο Δήμο Παλλήνης. Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα με τον υπεύθυνο καθηγητή κ.Αναστόπουλο Βασίλειο και σε συνεργασία με τον απόφοιτο της ΑΣΚΤ κ. Αδάμη Μιχάλη, δημιούργησαν το βίντεο με τίτλο «Ανακυκλώνω σωστά».


Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα διακρίθηκε παίρνοντας:




Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου ΓΕΛ Γέρακα που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, εντάσσοντάς την στην καθημερινότητα όχι μόνον του σχολείου αλλά και του σπιτιού τους.

Συγχαρητήρια στον κ.Αναστόπουλο Βασίλειο και στην ομάδα των μαθητών της Α' Λυκείου που συμμετείχαν στη δημιουργία του βίντεο.

Συγχαρητήρια στο Δήμο Παλλήνης, και ιδιαίτερα στην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.Πόπη Ζινέλη, για τις Περιβαλλοντικές Δράσεις του με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σημαντικά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Κείμενο: Ευαγγελία Γεωργάκη
Φωτογραφίες: Βασίλης Αναστόπουλος







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [18-19]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019