Action Aid Εβδομάδα Δράσης 2019 - ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ!


Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε δράση στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβομάδας Δράσης 2019,
που τη φετινή χρόνια είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, πλαισιωμένη από την Action Aid.
Οι μαθητές με ωριμότητα και προβληματισμό,
αποτύπωσαν πώς θα ήθελαν την πόλη τους, τον Γέρακα, ως βιώσιμη πόλη!
Δέκτες των μηνυμάτων τους θα είναι όχι μόνο η Action Aid αλλά και ο Δήμος Παλλήνης.



Για 15η χρονιά η ActionAid συντονίζει τη μεγαλύτερη μαθητική εκστρατεία που φέρνει κοντά χιλιάδες μαθητές και σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η περσινή εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στο σύνολο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Τη φετινή χρονιά - ένα βήμα λίγο πιο βαθιά - η εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στον Στόχο 11: Βιώσιμες πόλεις και Βιώσιμες Κοινότητες και πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Απριλίου 2019! Ο στόχος είναι : "Κάντε τις πόλεις χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, διαλλακτικές και βιώσιμες"

Οι πόλεις είναι κέντρα για τις ιδέες, το εμπόριο, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την παραγωγικότητα, την κοινωνική ανάπτυξη και πολλά άλλα. Στην καλύτερη εκδοχή τους, οι πόλεις έχουν δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εξελιχθούν κοινωνικά και οικονομικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για τη διατήρηση πόλεων με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίζουν να δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευημερία, ενώ δεν θα αποστραγγίζουν τη γη και τους πόρους. Οι κοινές αστικές προκλήσεις περιλαμβάνουν την συμφόρηση, την έλλειψη κεφαλαίων για την παροχή βασικών υπηρεσιών, την έλλειψη επαρκούς στέγασης και της μείωσης των υποδομών. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μπορούν να ξεπεραστούν με τρόπους που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν, βελτιώνοντας παράλληλα τη χρήση των πόρων και μειώνοντας την ρύπανση και την φτώχεια. Το μέλλον που θέλουμε περιλαμβάνει πόλεις με ευκαιρίες για όλους, με πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, στην ενέργεια, τη στέγαση, τις μεταφορές και άλλα.

Βασίζεται στο πρόγραμμα Walk the Global Walk, ενός μεγάλου προγράμματος για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που τρέχει παράλληλα σε 11 ευρωπαικές χώρες. Νέοι στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Κροατία, στη Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Αλβανία, μαζεύουν χιλιόμετρα για το Στόχο 11.








Δείτε επίσης την ταινία μικρού μήκους "Green-ια για το γκρι" του σχολείου μας,
από το 2012 στο πλαίσιο του προγράμματος ΒΙΝΤΕΟΜΟΥΣΕΙΑ,
για τη βιώσιμη πόλη.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [18-19]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019