Τριήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή της A' Λυκείου σε Πάτρα- Γεωπάρκο Χελμού - Βουραϊκού


2o ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ - Μέλος ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ASPnet UNESCO
Σχ. Έτος 2018-2019

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Με ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ UNESCO

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δίκτυο Σχολείων ASPnet UNESCO αναπτύξαμε συνεργασία με το Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO με την υποστήριξη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΠΕΘ και της Εθνικής Συντονίστριας ASPnet UNESCO κ. Β.Δηλάρη.

Η Α' Λυκείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο αναγνωρισμένο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού - Βουραϊκού.


Πέμπτη 18/4/2019

8.30: Αναχώρηση από το σχολείο για την Πάτρα.

12.00: 'Αφιξη στο οινοποιείο της Achaia Clauss όπου ακολούθησε ξενάγηση! Πρόκειται για το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδος. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss που ήρθε στην Πάτρα το εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται ως σήμερα.

Μετά το φαγητό στο κέντρο της Πάτρας επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών που έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη! Στη μόνιμη έκθεση του μουσείου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από περιοχές της νότιας και δυτικής Αχαίας.

16.00: 'Αφιξη στο ξενοδοχείο Airotel Achaia Beach.




Παρασκευή 19/4

9.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό τα Καλάβρυτα. Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Σε αυτό το συμβολικό κτίριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας! Οι μαθητές παρακολούθησαν μία συγκλονιστική ξενάγηση και παρουσίαση των γεγονότων που πραγματικά θα τους μείνει αξέχαστη!

11.00: Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Εκθεσιακό Χώρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου του Χελμού. Οι πρώτες ενέργειες για τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου ξεκίνησαν το 1992 με πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων με σκοπό την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής κληρονομιάς. Ακολούθησε πεζοπορική διαδρομή 4 χιλιομέτρων μέσα στον εθνικό δρυμό με την καθοδήγηση του κυρίου Κώστα Γουναράκη , η οποία έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή μέσα από έλατα και ρυάκια!

14.30: Επιστροφή στα Καλάβρυτα για φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.




Σάββατο 20/4

10.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Επίσκεψη στο εκθεσιακό κέντρο της. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μακέτες της υπό κατασκευήν γέφυρας και να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικό με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την οικοδόμησή της.

13.00: 'Αφιξη στη Ναύπακτο , περιήγηση στην πόλη και φαγητό. Αναχώρηση για την Αθήνα .

17.00: Στάση στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια επιστροφή στην Αθήνα.




Τους μαθητές συνόδευσαν οι κα. Αναστασιάδου, κ. Δήμου, κα. Δουλγεράκη , κ. Μπάρκας και η κα. Τσιάμαλου.
Φωτογραφίες: Κώστας Μπάρκας





[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [18-19]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019