Επίσκεψη αλληλεγγύης στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Κιβωτός του Κόσμου - logo
Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α1,Α2 και Α5 επισκέφθηκαν την «Κιβωτό του Κόσμου» που είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Παρακολούθησαν προβολή δύο βίντεο: το πρώτο αφορούσε τις δράσεις του οργανισμού, ο οποίος απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.



Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Στην συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία ενός παιδιού που ανατράφηκε στην αγκαλιά της Κιβωτού μέχρι την ενηλικίωσή του καθώς και συζήτηση των παιδιών με υπεύθυνη παιδαγωγό για το έργο της Κιβωτού και το εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών-υποστηρικτών που βρίσκονται πλάι της .Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση των μαθητών στους χώρους του σπιτιού φιλοξενίας.





Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Α.Ίσκου, Μ.Λογδανίδου ,Σ.Οικονομοπούλου, Ε. Παναγιωτοπούλου.





[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [17-18]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2018